Google потвърди, че вече работи по Android 11

7
1633

Докато Android 10 беше официално представен едва през септември тази година и е наличен само за ограничен брой модели, а телефоните на Xiaomi вече започнаха да получават актуализациите, Google потвърдиха, че са поставили началото на работата по следващата версия – Android 11.

Тази новина идва, когато Google разкри пътната карта на компанията на срещата на върха за Android Dev – събитието, което ще се проведе в края на октомври. Едно от представянията, които ще видим на него е озаглавено „Подготовка за Android 11“.

Истинската изненада тук е, че Google потвърждава името Android 11, много преди операционната система да е готова за излизането ѝ, тъй като в миналите години, кодовите имена, които носеха название на десерти и сладкиши, бяха оповестявани едва месец преди официалното представяне. Но след като през 2019 г., Google вече спряха да използват имена на десерти за версиите на мобилната си операционна система. Така най-новият Android се нарича просто Android 10, и изглежда съвсем логично, да е ясно коя ще е следващата версия, ако се водим от числовата последователност.

Scoped Storage

Една от съществените новости, които ще видим в Android 11 е Scoped Storage. Това е начин за организиране на достъпа на външни приложения до информацията и файловете на устройството. Целта е да се повиши сигурността, както и скоростта за четене и писане на приложенията. Функцията е била предназначена да бъде част от Android 10, но е била забавена, тъй като Google са получили много оплаквания от разработчици, които твърдят, че тя не е достатъчно надеждна.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Скитника Евреин
Скитника Евреин

То андроида , взе да става по – тромав и от уиндоус виста със всяка нова версия !Нищо чудно вече и по 6 Гиги да са му малко !Това явно е „стандарт“ за индииско-пакистанските „програмисти“ !

Аз ве аз
Аз ве аз

Кое му е тромавото? Андроида не ти е виновен, за това, че си купуваш китайфон с 200 инсталирани приложения.

Капиталист
Капиталист

И аз мисля, че трябва да има две версии – едната да е Андроид Го за такива като тебе, да си ползвате стария хардуер и орязана ОС и Андроид за средния и високия клас телефони и хората, които искат развитие напред. Индия има 11% ръст на БВП и е една от силните и бързоразвиващи се икономики и пазари в света. България е с най-ниско БВП в Европа, с бързо намаляващо население с миниатюрен ръст и много бавен растеж на икономиката. Да обвиняваш индийците и да не гледаш в собствената си паница колко е зле изчезваща България е потресаващо. Вземи и… Виж още »

U4en
U4en

то и чина има втори бвп, ама странно защо цял свят знае израза ‘китайски боклук’. та голем бвп и недъгаво производство/качество не са взаимно изключващи се.

U4en
U4en

всеки минимален бъг фикс – нова версия. позорна ос, естествено от гугл.

пипи
пипи

Почнаха да се понаакват нещо

Prasko1
Prasko1

Винаги са си били наакани затова хората се редят на опашки за айфони