fbpx
-3.3 C
София

Google почва нов етап от тестовете с дронове

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

След като вече тества дронове като част от своята програма Project Wing, сега Google поиска разрешение от Федералната комисия по комуникация да започне изпитания на дронове, които могат да се използват за осигуряване на интернет достъп в труднодостъпни и отдалечени райони на света.

През юни Google купи стартъп компанията Titan Aerospace, която разработва дронове, способни да летят на голяма височина и да правят панорамни снимки във висока резолюция. Освен това въпросните дронове поддържат гласови услуги и събиране на данни, което позволява на Google да ги интегрира в Project Loon – проекта за балони на голяма височина, които да осигуряват WiFi покритие.

От искането на Google пред властите личи, че технологичният гигант възнамерява да тества своите дронове в продължение на 180 дни, започвайки от 6 октомври 2014 г. Съгласно координатите става въпрос за място в щата Ню Мексико с площ от 1400 кв.км., намиращо се на изток от Албъкърки и на юг от Санта Фе.

Google планира да предава на честоти от 910 MHz до 927 MHz и от 2.4 GHz до 2.414 GHz. Това са координатите, които традиционно са запазени за медицински, научни и промишлени честоти, които не са лицензирани. Не е ясно обаче какво точно ще предават дроновете, тъй като точно тази информация е изличена от иначе публичните документи.

Компанията вече направи тестове в Австралия в края на миналия месец с апарат, който лети на височина 40-60 метра, а точността на доставката е в пределите на около 20 сантиметра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини