Вместо стандартния инсталационен файл на браузъра Chrome, интернет гигантът постави в електронния магазин миниатюрен файл-линк, който препраща потребителя към съответната страница за зареждането на браузъра на Google. Линкът се отваря в браузъра по подразбиране.

Ето как по твърде оригинален начин интернет гигантът се присмя на Windows Store и ясно даде да се разбере, че в близко бъдеще не възнамерява да добавя своя браузър в магазина на Microsoft.

Методът е много оригинален, понеже е свързан с ограниченията на операционната система Windows 10 S, в която всички без изключение приложения трябва да са от Windows Store и програмите за за преглед на уеб-страници, трябва да са базирани на HTML и JavaScript енджини, предоставяни от Windows 10. А браузърът Chrome използва собствения енджин Blink. Тоест, Google трябва да направи специална версия на браузъра Chrome, за да могат потребителите с орязаната Windows 10 с приставката S да я използват.

Да не забравяме, че Windows 10 S работи само с приложенията от съответния раздел на магазина. Но както показа историята с Windows Phone, едва ли Google ще си направи труда за нова версия на своя браузър.

Така че интернет гигантът спокойно може да си позволи да игнорира Windows 10 S и просто да добави линк за зареждане на браузъра от официалния сайт. Кой знае, може някой да не намери страницата за сваляне на браузъра с търсачката на Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари