Google обяви, че Earth Engine ще стане свободно достъпна за бизнеси и правителствени организации, които желаят да я използват, предава ZDNet.

Разкрита официално преди 12 години, Earth Engine е геопространтвена услуга, използваща кадри от сателити в орбитата около Земята и изчислителната мощ на облака на Google, помагайки на академични работници и специалисти, за да проследяват промените, осъществявани по повърхността на планетата ни, нейните екосистеми и среди.

Идеята на Google да комерсиализира Earth Engine е свързана с нуждата на бизнесите днес да се съобразят с изискванията на държавни и регулаторни органи по спазване на вредните емисии, които те произвеждат с дейността си.

„През годините, както бизнеси, така и правителства се допитват все по-често до нас, изисквайки да оптимизираме техните усилия по запазването на устойчивост. Ние помагаме на компаниите с отговорно управление на естествените ресурси, докато в същото време изграждаме устойчиви бизнес практики“, пише Ребека Мур, директор на Google Earth.

Компанията започна да предлага достъп до услугата на ограничен брой бизнеси още през миналата година. ZDNet привеждат пример със SC Johnson, които използват Earth Engine, за да следят промените и движението на популациите от комари с цел по-доброто управление на дейностите им свързани с борба с вредителите.

Google допълват, че Earth Engine ще остане безплатна за използване от некомерсиални организации и академични институции с образователна цел.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари