Търсенето на художници и техните произведения стана по-лесно. Google интегрира постигнатото от Google Arts & Culture в търсачката и в картите.

Сега е възможно разглеждането на картините с висока разделителна способност и запознаването с пълните колекции картини на различните художници. Може да се види как изглежда картината в галерията. А Google Maps дава възможност за виртуална разходка в музеите и четене на анотациите към произведенията на изкуството.

Google Arts & Culture предлага собствено приложение за разглеждане на картините, включващо сферични турове и функцията „Shazam за картини“. Компанията представи и гигапикселна камера за музеите, която прави снимки с толкова висока резолюция, че възможно да се разгледа всеки нюанс на картината.

Сега технологиите на Google Arts & Culture са интегрирани в търсачката. Възможно е търсенето на художници по техните имена, а след това да се разгледат музеите, където са показани техните картини. Предлага се мащабиране, разглеждане на колекции и други.

В мобилната версия на Google Maps е обновена Street View. Потребителите могат да преглеждат музеите и да получават подробна информация за картините.

Google е успял да сканира над 15 000 картини и ги предлага за разглеждане.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари