Google предприе големи промени в търсачката си

3
25

След няколко месеца изпълнени с тестове и спекулации стартира новата версия на Google Search. В някои части на света промените вече са в сила, докато в други не всички новости са въведени. Основните промени са в дизайна и веднага прави впечатление новото лого. Също така е въведено постоянно меню, което се намира отляво на резултатите от търсенията.

Първата промяна, която няма как някой да пропусне е в самата начална страница. Фокусът е насочен върху простотата и изчистения дизайн, така както e било винаги когато става въпрос за Google. Логото на търсачката вече изглежда по различен начин. От него са премахнати повечето от сенките, някои от текстурите и дори символът за запазена марка. Все още новото лого не е заменило старото на всички места в услугите на Google, но това ще се случи съвсем скоро. Има подобрения и в дизайна на кутията за писане, както и в бутоните.

В страницата с резултатите от търсенето е въведено постоянно меню в лявата част на екрана. То ще присъства винаги когато преглеждате информацията. До този момент то излизаше само когато натиснем връзката „Показване на опциите…”. Видът на лявото меню ще зависи от това, каква информация търсите.

В България вече е в сила новата начална страница, но другите промени в резултатите от търсенето все още не са активни към този момент. Вероятно е само въпрос на време те да дойдат и при нас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари