fbpx
2.2 C
София

Google представиха нова функция за синхронизация на търсенията ни през различни устройства

Най-четени

Голяма част от хората днес използват Интернет както вкъщи, на компютъра, така и в движение, на смартфона и таблета си. С цел да синхронизират търсенията ни през всички тези устройства, от Google представиха нова функция, която ще се отключва от новата икона Recent. Тази икона би трябвало да се появи на заглавната страница на търсачката до един ден.

Тази икона ще запаметява търсенията ни, така че ако ни се наложи да намерим някой адрес или местоположението на някой ресторант или магазин, да можем лесно и бързо да ги ползваме вместо да ги търсим всеки път отначало. Тази функция ще бъде достъпна само за потребителите, които са активирали опцията Уеб История и са влезли в акаунта си в Google по време на търсенето.

Тази нова функция е едно добро олицетворение на обявената през януари нова политика на Google, която им позволява да събират личните ни данни и да ги комбинират с цел да улеснят използването ни на техни продукти и услуги. Ако си спомняте, тази политика беше посрещната със смесени чувства: някои приветстваха това решение, а други обвиниха Google, че се превръща в Биг Брадър.

Функцията, иначе, ще работи по следния начин: независимо кое наше устройство ползваме, стига да сме влезли в акаунта си в Google, всичко което трябва да направим ще бъде да натиснем иконата Recent. Тя ще ни изведе всички наши последни търсения и ние просто ще трябва да ги разгледаме, за да намерим информацията, която желаем.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини