Google представи гласовия помощник Assistant, който заменя Now

0
7

По време на конференцията за програмисти и разработчици Google I/O 2016 в Маунтин Вю, интернет-гигантът представи нова версия на своя гласови помощник, която сега се нарича Google Assistant. Това е значително усъвършенствана версия на Google Now.

 

Google Assistant не само отговаря на опростените въпроси на потребителите, но може да отговаря и на въпроси, зададени с нормален човешки език, и да дава точни отговори. Изкуственият интелект се съобразява с контекста на предишните въпроси и може да отговаря на уточняващи и кръстосани запитвания.

Специалистите на Google подчертаха, че Google Assistant е способен да обработва сложни въпроси и да дава на тях точни отговори. Като отговор изкуственият интелект може да даде не само текст, но и линк към карта, видео или фотография. Има и режим на чат в ситуации, когато трябва да се пази тишина.

Важен момент е, че Google Assistant работи не само на смартфони, а на всякакви устройства и на всички съществуващи платформи.

 

По време на презентацията представителите на Google споделиха, че са си поставили за цел да създадат именно помощник, който може да води двустранен диалог. Вече не се налага изговарянето на въпроса дума по дума – ИИ разбира естествения човешки език и може да отговаря с текст (който може да бъде преобразуван в глас), препратки и изображения.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за