Google представи инструмент за създаване на ИИ, който е достъпен дори за учениците

0
515

Google опрости машинното обучение за всички, които изобщо не са се занимавали с това. На смяна на сайта Teachable Machine, който запознаваше потребителите с основите на създаването на изкуствен интелект, дойде Teachable Machine 2.0, в който невронните мрежи могат да започнат да се обучават само след натискането на един клавиш,

Първата версия даваше възможност с помощта на уеб камера да се наблюдава по какъв начин компютърът се учи да разпознава шаблоните и закономерностите в изображенията. С помощта на новата версия потребителят може с помощта на уеб камера и микрофон, директно на своя компютър, без да напише и един ред сорс код, да обучава невронни мрежи и да ги експортира към външни приложения, уеб сайтове и други.

За всички,, които искат да експериментират с обучението на изкуствен интелект, е представена инструкция:

Интернет гигантът отбеляза, че първата версия на Teachable Machine е станала много популярен инструмент. Тя се използва в сферата на образованието, за да могат учениците да изучат основите на обучението на един ИИ. А експертът Стив Солинг използва този инструмент, за да облекчи общуването на хората с нарушения на речта.

Сега Google предлага на потребителите да изтеглят своите файлове, след като са ги създали с помощта на камера и микрофон. При натискането на само един клавиш, Teachable Machine 2.0 започва да обучава модела на база представените примери. Цялата информация се съхранява на персоналния компютър, освен ако проектът не е качен в Google Disk.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари