fbpx
-1.2 C
София

Google представи невронна мрежа, която пише стихове в стил на най-известните поети

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google представи невронната мрежа Verse by Verse (Стих след стих), която генерира рими. Обученията помощта на многобройни стихове изкуствен интелект предлага най-различни варианти на куплети в стила на най-известните американски поети.

Възможно е да бъдат избрани до три автора едновременно – например, Емили Дикинсън, Уолт Уитман и Едгар Алън По.

След избора на поетите е необходимо да се избере каква да бъде структурата на новото стихотворение:

След това софтуерният инструмент ще поиска да бъдат вписани първите редове на стихотворението и започва да предлага свои варианти на неговото довършване.

Потребителят може да се откаже от предложените варианти, да приеме някой от тях, като е дадена възможност и за леки промени в текста.

Новата невронна мрежа е обучена с помощта на „Големият сборник с класическа поезия“. След това творбите на всеки поет са използвани за точна настройка на модела на новия изкуствен интелект, след което той се е научил да подражава на различните стилове на най-известните американски поети.

Освен това, невронната мрежа е обучена на семантично разбиране за това, кои рими и кои редове са най релевантни към предишните куплети на стиховете. По този начин, новият ИИ предлага най-подходящите куплети, съответстващи на стила на съответния класически поет, каквито съответният автор никога не е писал.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини