Google представи новата версия на езика за програмиране Dart

0
52

Интернет-гигантът Google представи версия 1.7 на програмния език Dart, който е позициониран като структурен език за уеб-програмиране, предназначен за дългосрочна замяна на JavaScript. Кодът, свързан с този език се разпространява с BSD лиценз.

За по-лесна работа с Dart е добавен SDK, в който е включен компилатор към JavaScript – dart2js, виртуалната машина Dart VM, пакетния мениджър pub, статистическия анализатор на програмен код dart_analyzer. комплект програмни библиотеки, средата за програмиране Dart Editor. За стартиране и настройка на приложенията, написани на Dart, без компилиране към JavaScript, се предлага Dartium – компилация на браузъра Chromium с интегрирана виртуална машина Dart VM.

Синтаксисът на Dart прилича на Java, но не е необходимо явно определяне на типовете и може да се използва за създаване както на сървърни, така и на клиентски приложения.

Основните особености на програмния език Dart са лесния за изучаване синтаксис, висока производителност при всички съвременни браузъри, възможност за определяне на класове и интерфейси, организиране на паралелни процеси, възможност за създаване на еднородни системи, обхващащи клиентската и сървърната част и други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари