Интернет гигантът стартира нова персонализирана новинарска лента, която използва нови алгоритми за машинно обучение за да показва новини, базирани на конкретните запитвания на потребителите, и която се съобразява с неговите интереси. Новинарският поток ще отчита и местоположението на потребителя, за да предложи актуалните новини, свързани с тази локация.

Към днешния ден, лентата работи само с САЩ, но до две седмици трябва да се появи в целия свят.

Емисията се нарича Google Feed и предлага на хората новини, статии, материали, клипове и музика, съобразени с поведението на потребителя в Глобалната мрежа. Отчитат се последните действия в YouTube, Gmail, Google Calendar, Chrome и другите онлайн услуги на Google. Интернет гигантът подчерта, че в емисията се показват новините от няколко добре проверени източника. В настройките на Google Feed е възможно добавянето, както и абонамента за нови теми, след което в лентата ще започне да се появява информация от новите източници.

Емисията работи в приложението Google на операционните системи iOS и Android, а съветите на персоналния помощник Google Now преминават на по-заден план. В близко бъдеще се очаква появата на емисията Google Now и в търсачката на корпорацията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари