Google представи облачен API за разпознаване на обектите във видеата

0
52

Google представи своята нова облачна услуга Cloud Video Intelligence API, която сега е на етап затворени бета тестове. Това е първият публичен API за обработка на видео с разпознаване на обектите.

Cloud Video Intelligence API е предназначен за обработка на видео файлове. След неговото използване, файловете стават индексирани, с възможност за търсене. Могат да се проследят всички появи на търсения обект, продължителността на тези появи, както и да се оцени тяхната важност. Така например, с лекота могат да бъдат автоматично открити всички сексуални сцени в многогодишен архив от охранителни камери. Търсенето във видеото става също толкова лесно, като търсенето в текстови документи. Самите клипове могат да се качват в услугата или да се интегрират в Google Cloud Storage.

Cloud Video Intelligence API разпознава не само съществителните като тигър, животно, куче, цвете и т.н, но и немалко глаголи – бягам, плувам, летя, в клиповете. Използват се нови алгоритми на дълбоко машинно обучение, създадени с използването на TensorFlow и други фреймуъркове.

На уеб-страницата с описанието на новата облачна услуга са качени две демонстрации, показващи възможностите на системата. Освен поставянето на тагове, новият ИИ автоматично разделя клипа на последователност от сцени и показва таговете във всяка сцена. Тоест, системата разпознава промените в сцените.

Използването на Cloud Video Intelligence API е удобен начин за извличане на съдържанието на видеоклиповете без да се използва собствен ИИ или компютърно зрение.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за