Google представи опростено ръководство по ИИ за начинаещи

0
922

Невронните мрежи и изкуственият интелект станаха едни от най-популярните теми през изминалите 2019-2020 години.Тези нови технологии тотално промениха представите и за най-обикновените неща. Но и днес мнозина не разбират какво точно е изкуственият интелект. Тези дни Google реши да помогне на потребителите и съвместно с Оксфордския университет и представи ръководство, включващо 26 опростени определения за изкуствения интелект.

Новото ръководство на Google може да бъде наречено „ИИ за начинаещи„. Създадени са 26 малки статии – по една за всяка буква на английската азбука. Според авторите на този материал, потребителите все повече се интересуват от ИИ и невронните мрежи. Дори и децата искат да разберат как работят тези технологии и с какво могат да помогнат на човечеството.

„Екипът най-внимателно балансира своя избор в целия спектър от технически познания, методи за производство, варианти на използване, социални последствия и етнически фактори“ – уточняват представителите на интернет гиганта.

Всяка картинка е графично изображение, което има съответното кратко пояснение. Възможно е и да се избере отделна тема, за да се разбере повече за избрания материал. Всички теми са подбрани като най-важни за разбирането на изкуствения интелект. Така например буквата D ще покаже базите данни за обучение на ИИ, F ще разясни за фалшивите изображения, които могат да генерират невронните мрежи, а Y ще разкаже, че колкото и съвършен да е изкуственият интелект, той не може да осъзнае цялата уникалност на всеки човек от нашата планета.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари