Google представи самообучаващо се приложение за четене на комикси

0
145

Google обяви, че Google Play Books вече поддържа функцията Bubble Zoom. С помощта на машинно обучение, Bubble Zoom открива репликите на героите и по време на четенето, показва коя именно реплика се използва в момента. Алгоритмите, базирани на нови технологии за разпознаване на различни обекти в изображенията, самостоятелно определят актуалните реплики на персонажите и ги подчертават, за да може потребителят да спазва вярната последователност по време на автоматичното четене.

 

Репликите се показват и уголемяват по такъв начин, че не засягат основното изображение. По този начин много добре се вижда целия комикс, без да се губи информация, при много добра четимост. Възможно е преместването от реплика на реплика чрез кликване върху тях или чрез бутоните за усилване и намаляване на звука на мобилното устройство.

 

Анонсът на новото приложение се състоя по време на фестивала Comic-Con 2016 в Сан Диего. Bubble Zoom вече се появи в Google Play Books с версия за Android, а вариант за IOS ще излезе след около един месец. Засега новото приложение е на ниво technical preview, но вече се поддържат английските версии на комиксите на Marvel и DC (около 2 800 комикса в Google Play). Интернет гигантът се надява, че съвсем скоро тяхното самообучаващо се приложение ще може да чете всички съществуващи комикси и манга.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари