Google представи новата система за обемен звук Resonance Audio и публикува SDK за използване на новата технология в проекти, написани на различни програмни езици, във Web API и в различните популярни геймърски енджини.

Resonance Audio осигурява реалистичен обемен звук с моделирането на сложни звукови отражения от множество звукови източници. Новата технология успешно може да се използва във виртуалната и допълнената реалност, в игрите и в панорамните видеа. Сорс кодът се разпространява с Apache 2.0 лиценз.

Новата технология за обемен звук симулира процесите на взаимодействието на звуковите вълни с човешките уши. Системата адаптивно променя положението на звуковите източници в зависимост от завъртането и наклона на главата, чрез манипулиране задръжките на звуковата вълна към различните уши. Реализирани са ефектите на затихване на звуковата вълна при промени в 3D разстоянията, отчитат се особеностите на ушната раковина за разпознаване на вертикалното преместване на звуковия източник.

Освен това, системата отчита и възможните първични и многократни отражения на звука от различните повърхности, обтичането на препятствията от звуковите вълни и предмети, като се отчита влиянието на геометрията на телата и типа на околния материал.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
TNT Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

туй яко