Тази седмица започна редовната конференция на Google Cloud Next, където компанията направи серия от анонси, свързани с клауд бизнеса на компанията. Един от тях беше този на Anthos.

С нарастващото влияние на облачните приложения и натоварвания, IT екипите изпитват все по-големи трудности при едновременното управление на облачните активи и на традиционните, разположени локално приложения и масиви. Именно тук идва мястото на Anthos, хибридна облачна платформа, която позволява на компаниите да управляват всичките си приложения, без нуждата от модификация, в Google Cloud или в локалния дата център. Anthos е достъпен в Google Cloud Platform (GCP) с Google Kubernetes Engine (GKE) и в дата центровете – с GKE ON-Prem. Освен това, системата позволява управлението на работни натоварвания, идващи от трети страни, като AWS или Microsoft Azure без да се налага на администраторите и разработчиците да заучават спецификите на различни среди или апликационно-програмни интерфейси, споделят Google. А за да не изпитват партньорите и клиентите на Google, каквито и да е проблеми, свързани с разполагането и интеграцията на Anthos, компанията обяви, че вече е сключила съвместни споразумения с компании, като Cisco Systems, Dell EMC, Hewlett-Packard Enterprise, VMware, Intel, Dell, Lenovo, ATOS и Deloitte.

„Управлението на хибридни или мултиклауд изчисления може да е сериозно предизвикателство, тъй като 80% от работните натоварвания днес не са в облака“, отбелязва по времето на Next вицепрезидентът по инженерните въпроси в Google Ейял Манор. Той добавя, че по последни данни се очаква около 88% от предприятията днес да възприемат мултиклауд и хибридните стратегии. „Но използването услугите на няколко облачни доставчици без наличието на стратегически план добавя допълнителна сложност. А вие искате еднакво представяне навсякъде“, допълва Манор.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за