Някои нови моменти от предварителаната версия на Android O

0
109

Интернет гигантът анонсира предварителната версия на отворената мобилна операционна система Android O Developer Preview. ОС Android O, която ще се разпространява като Android 8, се очаква да се появи в смартфоните тази есен. До тогава периодично ще излизат предварителни версии Developer Preview, даващи възможност за създаване на приложения, които да използват възможностите на новата редакция.

За оценяване възможностите на новата ОС, Google предложи програма за бета тестове , в рамките на която предварителната версия може да се инсталира и обновява чрез OTA, over-the-air. Обновяванията са достъпни за мобилните устройства Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel и Pixel XL.

Ключови особености на Android O Developer Preview: увеличено време на автономна работа чрез нова система за ограничаване на фоновите процеси; новият API Autofill за създаване на индивидуални приложения с автоматизирано запълване на разнообразни уеб-форми; режим картина в картината (PIP API, Picture in Picture) даващ възможност за извеждане на програмни прозорци върху мултимедийно съдържание; поддръжка на няколко дисплея (multi-display); шрифтовете вече са пълноценни ресурси; въведена е поддръжката на активни анимирани икони; възможност за използване на цветовото пространство Wide-gamut в приложенията и други.

Предварителната версия на Android O може да бъде взета от сайта за програмисти и разработчици (developer.android.com).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари