Google обяви в своя официален блог излизането на бета версията на уеб-браузъра Chrome 68.

Най-много промени са направени в оптимизацията на използваните ресурси. Въведени са подобрения при интернет банкирането и онлайн разплащанията, както и в управлението на разширенията.

Досега, при откриването на множество раздели, услугите в тях продължаваха да работят, изразходвайки значителни системни ресурси. Новият API спира фоновите раздели, което икономисва много памет и сваля натоварването на процесора. Работата на раздела се възстановява, когато потребителят отново се обърне към него.

В новата версия е добавена защита от нежелани преходи. Блокира се отварянето на фонов раздел при преход по линк. Отварянето става след получаване на разрешение от потребителя.

В Chrome 68 Beta е реализиран нов API за обработка на онлайн плащанията. Вече директно от браузъра е възможно да се заплати покупката в подходящата онлайн платежна система и да се укаже адреса на доставката.

Има промени в работата с CSS, с извеждането на данните и на някои потребителски промени. Така например, задържането на натиснат клавиш вече се счита за потребителска команда. И още, премахнати са някои остарели софтуерни компоненти – филтърът brightness() вече не приема отрицателни значения, премахнат е методът document.createTouch(), а WEBGL_compressed_texture_atc повече не се поддържа.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
asdИванasdffirewolf2249 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

Да си го ползват хамериканците с постоянните дупки, събиране на данни от всяка втора добавка и дори от самият браузър. Изпращане на данни към гугъл дори след спиране на опциите и какво ли още не. Има много по-добри алтернативи от говнугъл хром.

Славянски гювеч
Славянски гювеч

Сагалсен съм, Россия не събира данни, Яндекс Браузър ползвам. Аз вярвам на Путин, защото там живеят най-добре, в ПЪТИ по-добре от скапаните ГЕЙОВЕ АМЕРИКАНЦИ.

the professor
the professor

не знам какви подобрения може да има в интернет банкирането, като не работи с електронни подписи… може би само ако банкирането е с токени…

2249
2249

И мен това ме мъчи. А и не поддържа Java.

firewolf
firewolf

Сменете си интернет банкирането. Това Java Applet в браузъра е праисторическо нещо. А ел. подписа е голяма тъпотия, защото не може да се използва на мобилен телефон. Отделно и се заплаща.

Иван
Иван

Кажи го на НАП

asdf
asdf

Вие ,където храните така грозно хром ако си мислите ,че Firefox и Opera не събират и не продават данни ходете се преглейдайте.

asd
asd

https://takeout.google.com/settings/takeout?pli=1

Изтегли си всичката информация и виж на коя кво си писал ,ква снимка си пращал, КОЯ БУКВА СИ ИЗТРИЛ, и тогава говори кой какво събира. Говнугъл хром повече никога!