Google обяви в своя официален блог излизането на бета версията на уеб-браузъра Chrome 68.

Най-много промени са направени в оптимизацията на използваните ресурси. Въведени са подобрения при интернет банкирането и онлайн разплащанията, както и в управлението на разширенията.

Досега, при откриването на множество раздели, услугите в тях продължаваха да работят, изразходвайки значителни системни ресурси. Новият API спира фоновите раздели, което икономисва много памет и сваля натоварването на процесора. Работата на раздела се възстановява, когато потребителят отново се обърне към него.

В новата версия е добавена защита от нежелани преходи. Блокира се отварянето на фонов раздел при преход по линк. Отварянето става след получаване на разрешение от потребителя.

В Chrome 68 Beta е реализиран нов API за обработка на онлайн плащанията. Вече директно от браузъра е възможно да се заплати покупката в подходящата онлайн платежна система и да се укаже адреса на доставката.

Има промени в работата с CSS, с извеждането на данните и на някои потребителски промени. Така например, задържането на натиснат клавиш вече се счита за потребителска команда. И още, премахнати са някои остарели софтуерни компоненти – филтърът brightness() вече не приема отрицателни значения, премахнат е методът document.createTouch(), а WEBGL_compressed_texture_atc повече не се поддържа.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари