8.4 C
София

Google преименува обновения си офис-пакет на G Suite

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google съобщи, че е извършил промени в своя офис пакет с възможност за съвместна работа върху документите. Сега новият офис-пакет се нарича G Suite и в него са включени програмите Gmail, Google Calendar, Docs, Sheets и Slides. Всички компоненти на пакета са обновени и сега продуктът по-добре може да се конкурира с Microsoft Office 365.

 

Docs, Sheets и Slides сега разполагат с функцията Explore, която опростява създаването на файлове с помощта на интелигентните технологии на Google.

В Docs това е предишната функция Research, която сега показва информация от интернет по темата на документа и във файловете Google Drive. В Sheets функцията Explore дава възможност за задаване на въпроси на естествен език относно данните в таблицата, аналогично на функцията Q&A на Microsoft Power BI. В Slide тази функция помага при намирането на подходящите изображения и може автоматично да съставя дизайна на текста и изображенията.

В Google Calendar е опростено планирането на срещи и други събития. Новият Drive е станал по-удобен за съвместно използване. Опцията Team Drives, която сега е на ниво бета тестове, може автоматично да прикачва папките на Google Drive към работните групи, а не към отделните потребители.

 

Новото при Google Hangouts е възможността за включване към видеоконференции от всякакви устройства, без да се налага инсталирането на допълнително приложение или плъгин.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини