Google премахва подаръците в Play Music и съобщенията в YouTube

2
802

Добре известно е, че Google не се страхува да убива услуги и функции. В повечето случаи, се отървават от неща, които малко хора ползват, но понякога се случва да се прекрати живота на нещо, което е наистина популярно и полезно. Тази седмица Google премахва две функции, които за щастие, попадат в първата категория… Подаръчните ваучери в Google Play Music и съобщенията YouTube.

Google Play Music вече не е приоритет, тъй като компанията се фокусира върху новата си музикална стрийминг услуга, която анонсира преди няколко месеца, и се надява да се превърне в пряк конкурент на световно известната Spotify, и да замени Play Music. Последната актуализация на приложението, премахна функцията „Изпращане на подарък“. Това позволяваше на хората да изпращат подаръци на свои близки, приятели и роднини, за абонамент за периоди от един, три или шест месеца за услугата. На страницата за поддръжка пише, че „Абонаментите за Google Play Music вече не могат да се купуват като подаръчни ваучери, но все пак можете да получавате абонаменти подаръци от уеб версията на услугата.“ Понастоящом YouTube Music няма еквивалентна функция.

Следващата премахната функция е изпращането на съобщения между потребителите в Youtube.

Функцията се появи през 2017г., а преди това имаше друга версия, от която беше надградена. Тя позволяваше на потребителите да споделят видеоклипове и да водят разговори в платформата. Никога не е била особено популярна, тъй като повечето хора я намираха за поредната услуга на Google за изпращане на съобщения. Тя ще бъде премахната на 18 септември 2019г. Компанията препоръчва да използвате бутона „Споделяне“ във видеоклипове, за да може да ги изпращате и споделяте.

Google далеч не се спира с премахването на тези безполезни според компанията функции. Така например тя е запланувала убиването на Google Hangouts през декември, 2020, а на версията Hangouts on Air през декември 2019. През същия месец ще се простим и с Google Fusion Tables. Още следващия месец, ще бъда премахната Follow Your World, а преди 17 дни се разделихме с Google Trips – мобилно приложение, което позволяваше на потребителите да планират предстояща ваканция, служебно пътуване, полет, хотел, да резервират кола под наем и ресторант. Компанията обяви обаче, че се работи по нейн аналог, който ще систематизира много повече информация от същия тип и ще предостави по-удобно и усъвършенствано потребителско изживяване. Преди три месеца, беше убит и YouTube Gaming – гейминг ориентирана платформа за видеоклипове и скрийминг. Тя просъществува четири години.

Ентусиасти са разработили сайт, в който хронологично подреждат всички убити от Google функции или услуги през годините. Всеки може да провери дали дългоизползваната през годините функция, която вече не намира, не се е озовала там.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари