Google препоръча възможно най-спешното обновяване на браузъра Chrome за Windows, Mac и Linux

24
8629

Google представи спешно обновяване на браузъра Chrome до версия 88.0.4324.150. В новата версия освен всичко друго е премахната и изключителна опасна уязвимост, която активно се използва от хакерите. Ъпдейтът вече е достъпен за потребителите на операционните системи Windows, Mac и Linux.

С новата версия се оправя уязвимостта класифицирана като CVE-2021-21148 с много висока степен на информационна опасност. Тя бе открита от специалиста по кибербезопасност Матиас Буленс (Mattias Buelens), който на 24 януари тази година е съобщил за проблеми в Chrome WebAssembly и енджина JavaScript V8. Уязвимостта дава възможност на хакерите да стартират произволен изпълним код на компютъра на жертвата.

Google не разкрива особени подробности за новата уязвимост, понеже тя присъства и във външните програмни библиотеки, от които зависят и други проекти. Интернет гигантът подчертава, че тя изключително активно се използва в реалния живот.

Уеб ресурсът ZDNet е уверен, че въпросната уязвимост е свързана с кампанията проведена от севернокорейските хакери срещу общността на специалистите по кибербезопасност. Интернет гигантът препоръчва на всички колкото се може по-бързо да обновят своите браузъри. По принцип уеб браузърът Chrome се обновява автоматично, но това може да стане и ръчно. Необходимо е да се влезе в настройките и да се премине в точката Помощ, откъдето да се избере Всичко за Google Chrome, където се вижда коя е версията на програмата и ако се налага, там се предоставя линк за извършване на обновяването.

2.3 9 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари