Google пресъздаде лицето на програмистката на бордовите програми на Аполо с помощта на 100 хиляди огледала

27
1032

Днес се навършват 50 години от първото кацане на Луната и Google отбеляза това събитие, създавайки огромен портрет на разработчика на програмното осигуряване на програмата Аполо 11. Лицето на Маргарет Хамилтън с площ почти четири квадратни километра бе образувано от 100 хиляди огледала.

Хамилтън е ръководила Отдела по софтуерно инженерство, създал бордовото програмно осигуряване за Аполо 11 и на всички пилотирани мисии на НАСА. Сега тя е на 82 години и продължава да работи в своята собствена компания Hamilton Technologies.

За създаването на този уникален портрет интернет гигантът е използвал над 100 хиляди огледала, като лицето най-добре се вижда, когато отразява лунната светлина. Специалистите на Google с гордост споделят, че изображението е по-голямо от целия Сентръл Парк в центъра на Манхатън в Ню Йорк. Портретът се вижда добре от височина над два километра над нивото на морето.

Хамилтън се счита за един от пионерите в областта на софтуера. Именно тя предотврати възможния срив на кацането на Луната, три минути преди самото кацане. Хамилтън съобрази, че компютърът ще се претовари от твърде многото входни данни – в радарната система за скачване и разделяне на лунния модул случайно се е е рестартирал един от сензорите, което принуждава бордовия компютър да извършва повече операции, отколкото е способен да обработи. Но благодарение на своевременните корекции и устойчивата архитектура той е продължил работата си.

27
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
11 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Shotinass
Shotinass

Понякога заради такива инициативи, не ме е срам, че съм човек!

.''.
.''.

Врачанци не са хора те са 👽

.''.
.''.

comment image

.''.
.''.

първото кацане на Луната ???
comment image

.''.
.''.

Джеймс Х. Фетцер – пенсиониран американски професор по философия и теоретик на конспирацията. На 2 май 2013 г. д-р Фетцер бе интервюиран от д-р Стърлинг Харууд. Фетцер защити конспираторските си възгледи, че всичките шест лунни приземявания са били измами
comment image

.''.
.''.

Как ръкавици със стоманена оплетка натискат камерата
comment image

.''.
.''.

comment image

.''.
.''.

Но пък стенли👽 и лъчо👽 са 1000% сигурни за кацането на стенли к.comment image

.''.
.''.

горният нема камера че опира
comment image

Dave
Dave

Я какъв плоскоземец имаме тука. Ако не бяха компютрите разработвани за аполо сега нямаше да има персонални компютри лаптопи и телефони от които вие подлогите си разпространявате малоумните конспирации. В най добрия вариант щяхме да сме на нивото на нокия 3310 ако и до там бяхме стигнали. Милярдите които се похарчиха за лунната програма стартираха толкова неща които сега ползваш че без тях щеше да пасеш овцете с една гега. Колкото до тия снимки, въпреки че добре сте се постарали да ги изрежете и нагодите – има такива снимки и те са от тренировките на сухо. Ама плоския ти мозък… Виж още »

.''.
.''.

😲
фон браун е 👽(стъпил е на и не диша)

http://files.abovetopsecret.com/files/img/iy548dcaa3.jpg

.''.
.''.

Джеймс М. Колиер (м. 1998 г.) – американски журналист и писател, продуцент на видеоклипа “ Беше ли само хартиена луна“? (1997).

http://files.abovetopsecret.com/files/img/xr5491b627.jpg

AxOx
AxOx

Като знам Гугъл сигурно са похарчили над 1 милион долара за това начинание, а междувременно в Африка, точно в този момент върлува невероятна епидемия от която умират и се мъчат много хора… ама нямат пари за ваксини и прочие.

Не съм сигурен, че парите са похарчени правилно и не им правя евала изобщо.

111
111

Много обичам някой да почне да дава акъли как друг да си харчи собствените пари. И баш за африканците… Там основно гледат 3 неща – да се е**т, да се трепят едни други, само защото колибите на едните са на различно място от тези на другите и се водят друго племе и да чакат белите да им носят храна, щото ги мързи на квадрат да се развият. Видяхме ги колко са оправни когато изгониха гадните бели фермери. Не помня името на страната и не ми се търси, но е факт, че за 4 години след като разкараха гадните бели, страната… Виж още »

пешу
пешу

Те и такива като тебе дали тласък на световната история могат да определят кой да се размножава и кой не. Ние като втора сила след немците що не си вадим златото?Медтта? Що от такива професионални земеделци дека няугаш сме били сега внасяме турски домати? Африка може да стане нещо ако я оставят! Да,нямат потенциала но от 16век насам са били или работна ръка (роби) и/или място от съдето да се смучат ресурси. какво би станало от Сиера леоне ако диамантените мини от еврейски и американски ръце попаднат обратно в техни. Ако ликвидират жадната продажна шайка и начело застанат умни хора… Виж още »

.''.
.''.

Дейвид Гроувс – работи за обработка на изображения на Quantech

Разгледа снимката на Алдрин, която излизаше от кабината, и каза, че
може да определи кога е използван прожектор.

Използвайки фокусното разстояние на обектива на фотоапарата и действителния багажник, той твърди, че е използвал проследяването на лъчите , че светлината на прожекторите е между 24 и 36 сантиметра (9.4 и 14.2 инча) отдясно на камерата.
Това съвпада със слънчевата част на скафандъра на Армстронг.

http://files.abovetopsecret.com/files/img/bp548dcaa4.jpg

.''.
.''.

Станислав Покровски – руски генерален директор на научно-производствено предприятие Проект-Д-МСК, който изчисли, че реалната скорост на ракетата на Сатурн V на време на поставяне на S-IC е само половината от заявеното. Неговият анализ твърдите чефракети от фюзелажа и ретро-ракетите на двата етапа настъпват незабавно в околния въздух, така че те могат да бъдат използвани за оценка на скоростта на ракетата. Той пренебрегнал високите ветрове и надморската височина на 67 километра, където въздухът е около 1 / 10,000 толкова плътно, колкото на морското равнище , и твърдял, че е възможно само една верига около Луната, а не кацане с екипаж на… Виж още »

.''.
.''.

Никой не е 🚀 към 🌜 Мери Бенет и Дейвид Пърси претендираха в Dark Moon: Apollo и Whistle-Blowers , че с всички известни и неизвестни опасности, НАСА няма да рискува да излъчва астронавт, който се разболява или умира на живо по телевизията. Против аргументът, който обикновено се дава, е, че НАСА всъщност е извършила много обществено унижение и потенциална политическа опозиция на програмата, като е загубила цял екипаж в огъня на Аполо 1 по време на терен на земята, водещ до неговия горен мениджърски екип. Комитетът за космически надзор в Сената и Камарата на представителите е разпитван. Всъщност по време… Виж още »

.''.
.''.

😲
007 на🌜
comment image

.''.
.''.

Прожекторите са далече
comment image