Google придоби компанията за DVR софтуер SageTV

0
22

Google придоби компанията, производител на DVR софтуер и set-top кутии SageTV.

SageTV е основана през 2002 г. Произвежда разнообразен DVR софтуер, който работи на операционни системи Mac OS X, Windows и Linux. Гъвкавостта на софтуера прави възможно превръщането на почти всеки компютър с телевизионен тунер в система за домашно развлечение.

Софтуерът на SageTV приема почти всеки аудио, видео или фото файлов формат, така че машина с инсталирани на нея продуктите на SageTV се превръща в един от най-мощните налични потребителски продукти.

Сред най-популярните характеристики на продукта са поддръжка за интернет видео и Netflix, отменяне на рекламите и лесна навигация. Откакто компанията произвежда set-top кутии, нейните могат да възпроизвеждат медия директно от USB устройство, което ги превръща в предпочитани от технологичните ентусиасти.

Придобиването на SageTV от Google възбужда любопитство дали гигантът ще се опита да вдъхне живот в продукта си Google TV, който бе разкритикуван, като с разочароващ успех.

Google, Sony, Intel и Logitech разкриха съвместният им телевизионен проект Google TV през май миналата година. Google TV предоставя възможност интернет да бъде ползван и през телевизор – с дистанционно управление и клавиатура, не само през компютър. Услугата се базира на операционна система Android. Logitech е производител на set-top кутии с операционната система, благодарение, на които услугата може да бъде ползвана от всеки телевизор, вкл., различен от специализирания за целта на Sony. Google TV може да бъде ползвана и през Blu-ray плеъри на Sony. Устройствата за Google TV са с чипове Intel Atom.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари