Google придоби компания за видео подобрение, ще приложи технологията й в YouTube

0
30

Google придоби ирландска високотехнологична компания, която ще позволи на YouTube да подобрява автоматично качеството на видеозаписите в сайта.

Green Parrot Pictures, базирана в Дъблин, е създател на дигитална видео технология, за която YouTube се надява да направи видеозаписите по-ясни, стабилни и с по-малко графичен шум.

Технологията ще бъде особено подходяща за видео, заснето под напрежение, с нискокачествеи устройства, като напр. камера на мобилен телефон и в ситуации като улични протести, според Google.

Технологията за подобрение на видео на Green Parrot Pictures е използвана във високо бюджетни филми, като „Властелинът на пръстените”, „X-Men” и „Spider Man”. Изпълнителният директор на Green Parrot Pictures е преподавател в Trinity College, Дъблин.

Технологията предоставя възможност клиповете да бъдат подобрявани с по-ниска скорост на интернет връзката и с по-добра скорост на възпроизвеждане на записа.

Общият брой на уникалните потребители, гледали видео в YouTube през януари е 144,1 милиона, според comScore, което го класира на първо място по този показател сред останалите видеосайтове. На второ място е Vevo с 51 млн. уникални потребители. Останалите в топ пет са Yahoo, Viacom Digital и AOL.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари