Google публикува отчета си за второто тримесечие на годината

0
23

Концернът Google публикува финансовия си отчет за второто тримесечие на 2012 година. В сравнение със същия период на 2011 г. общият размер на приходите на компанията е нараснал с 35% и възлиза на 12,21 милиарда долара, а нетната печалба се е увеличила с 11,2% до 2,79 млрд. долара. По-голямата част от печалбата се пада на онлайн услугите на Google, както и на партньорски програми и реклама. Общите приходи от трите изброени пера са 10,96 млрд. долара.

На 22 май приключи сделката по присъединяването на Motorola Mobility към Google. Компанията Motorola Mobility засега запазва своя мениджърски екип, но финансовите резултати за второто тримесечие на производителя на електроника вече са включени в общия доклад заедно с тези на Google. Motorola Mobility е регистрирала загуби от 233 млн. долара при общ размер на приходите за изминалото тримесечие от 1,25 млрд. щатски долара. От тях 843 милиона долара е донесъл мобилният сектор, а 407 милиона – сегментът на домашните устройства.

През следващото тримесечие Google очаква укрепване на своите позиции, свързано основно с пускането на пазара на таблета Google Nexus 7.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари