Google ще помогне на потребителите на Gmail да са по-добре въоръжени срещу имейлите от фалшиви податели. Компанията ще уведомява потребителите, когато даден имейл е автентичен. Или иначе казано, когато е изпратен от този, за който изпращачът се представя.

Това ще става посредством BIMI логата

Какво е BIMI лого? BIMI е акроним за Brand Indicators for Message Identification – Индикатори на марката за идентификация на съобщенията. Когато въпросното лого е показано, потребителят може да е сигурен, че съобщението идва от доверен източник, предават от Laptop. Така ще знаят, че приложените в него линкове не са съмнителни и няма да доведат до фишинг атака или изтегляне на вирус.

Всяка една организация, която желае, може да оторизира имейл адресите си и корпоративните си лога като ги изпрати до DMARC. Това е платформата за удостоверяване на съобщения на базата на домейни, отчитане и съответствие.

След като валидираният имейл премине през проверките на Google, с него ще се показва BIMI логото на компанията. Това е индикация за потребителите, че всичко е наред.

Ето например BIMI логото в имейл от CNN

Този ход ще доведе до много ползи за много хора

  • Получателите на имейли ще са по-уверени в сигурността на пощенската си кутия
  • Компаниите ще могат да усилят доверието в своята марка
  • Google ще вдигне рейтинга си, показвайки, че прилага мерки за сигурност

В следващите няколко седмици Google ще тества BIMI логата с ограничен брой потребители. Междувременно компанията призовава организациите да се запишат на DMARC платформата, за да подсигурят участието си преди пускането на функционалността за всички хора.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари