Google пуска уеб базиран календар

7
26

Google стартира дългоочакваната уеб-базирано приложение Google Calendar, която се очаква да сгорещи надпреварата с Yahoo и Microsoft.

Бета версията на Google Calendar, която е достъпна и без Gmail акаунт, позволява на потребителите си да търсят и добавят събития дори чрез уеб сайтове, използващи отворени стандарти за календари. Такива сайтове са поканени от компанията да добавят Google Calendar бутони до събитията на своите календари.

Клиентите на новата Google услуга могат да вмъкват събития и от Microsoft Outlook. Веднъж добавили ги, могат да използват и “Search My Calendars” търсачката. Събития могат да бъдат добавяни и чрез въвеждането на просто съобщение от рода на “Обяд с Дани в 11:30 a.m. Сряда” в “Quick Add” барът на програмата.

Потребителите могат да създават и покани за събития и да ги разпращат чрез e-mail акаунт. Възможни са и напомняния чрез e-mail или SMS-и. Всеки може да подреди изгледа на събитията си за ден, седмица, месец или за период от четири дни напред, и да маркира всеки период от месечния календар.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

7 коментара за "Google пуска уеб базиран календар"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz