Google работи върху новата операционна система Lacros

3
1258

Google усилено разработва нова операционна система с име Lacros (Linux And ChRome OS). Навярно новата Lacros ще замени сегашната Chrome OS. Главната разлика между тези две операционни системи е, че кодът на браузъра ще бъде отделен от кода на операционната система. Да напомним, че още през месец април тази година в една от тестовите версии на Chrome OS се появи отделна иконка за стартиране на браузъра.

В най-новата бета версия на Chrome OS (Chrome OS 87 Canary Channel) има два браузъра Chrome: първият е интегриран в системата, а вторият е инсталиран допълнително. При това операционната система дава възможност за стартирането и на двата уеб браузъра. ‘Автономният’ браузър засега не работи много добре – бавен е, има проблеми при стартирането, появяват се артефакти и други.

Трудно е да се кажа за какво е необходима нова операционна система на Google. Навярно интернет гигантът иска да създаде пълноценна ОС, която редовно да получава частични неголеми ъпдейти, без да се налага обновяването на цялата операционна система. Това е и причината притежателите на редица модели хромбуци да чакат по няколко дни и дори седмици поредното обновяване.

Ако основната ОС се отдели от браузъра, той може да бъде обновяван без да се налага да се прави ъпдейт за цялата ОС. По този начин могат да бъдат икономисани значителни ресурси.

Едновременно с това, Google активно развива и другата своя ОС – Fuchsia.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари