Google работи по коригиране на отварянето на връзки в Android 10

2
505

Google има за цел да актуализира и подобри колкото се може повече области с всяка версия на Android. ОС обаче е огромна и някои години определени области получават повече внимание от други. Изскачащият прозорец, който пита кое приложение искате да използвате, за да отворите нещо, е ощипано много пъти, но в Android 10 направи голяма стъпка назад. За щастие, Google работи върху поправка.

Ето процеса, с който повечето хора са запознати: щракнете върху връзка в Instagram и изскачащият прозорец ви пита дали искате да го отворите с Chrome или Instagram. Имате възможност да го отворите с желаното приложение точно този път (и да бъдете помолени отново следващия път) или да го зададете по подразбиране. Ако решите да направите Instagram по подразбиране, просто натиснете бутона и това е всичко. Instagram се отваря и ще се отваря всеки път след това. Доста проста.

По някаква причина Google реши да добави още куп стъпки към този процес в Android 10. Първоначално изглежда като същия процес, с който сме свикнали. Въпреки това, когато натиснете „Задаване за отваряне винаги“, за да изберете приложението по подразбиране, което ще ви отведе до страницата с информация за приложението, където трябва ръчно да изберете „Отваряне всеки път“ от диалоговия прозорец „Отваряне на връзки“. И след всичко това, най-напред може дори да не ви отведе там, където сте се опитвали да отидете. Процесът отнема много повече време и изисква повече взаимодействие.

Промяната се усеща като напредък в обратна посока. Би било по-смислено процесът Android 10 да е остарял метод, а предишният процес на единично докосване да бъде методът „нов и подобрен“. Хората се оплакват от тази промяна и изглежда, че Google работи по „поправка“. Глен Мърфи, директор на дизайна за Android, туитира, че не е доволен от сегашната система и работят по нея.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Български?
Български?

тая статия на какъв език е написана???

Morgan
Morgan

„Глен Мърфи, директор на дизайна за Android, туитира, че не е…“

Явно на туитърски език.