Google работи по нова ОС на име „Pigweed“

7
2361

Google подаде заявление за запазване на търговската марка „Pigweed“, която изглежда е нова операционна система на технологичния гигант.

Както обясняват от портала 9to5Google, подаването на заявлението е забелязано от потребителя на форума Reddit Igats, който има добра репутация с изкопаването на интересна информация за регистриране на търговски марки. Документът е подаден на 31 януари и гласи, че Google възнамерява да използва новото име за „софтуер за работа с компютри“.

В темата във форума на Reddit, в която слухът бе разгласен за първи път, възникнаха много неразбиращи възклицания на потребителите, които не разбират какво стои зад избора на Google да кръсти новата операционна система, по която работи, по този начин? Pigweed може би било добра идея за кодове име, докато софтуерът е на ниво разработка, но звучи крайно неподходящо за търговско название.

Какво стана с Fuchsia?

Припомняме, че през последните две години се говореше активно за това, че Google разработва нова еко система, предназначена за целия набор от мобилни устройства – таблети, смартфони и дори лаптопи, която да съдържа мултифункционални възможности и да замести Android и Chrome OS, като комбинира най-доброто от тях. Името беше запазено в регистъра преди доста години, но в последните месеци почти не сме чували нищо по въпроса. Тук естествено аудиторията се пита, това ново търговско название следва ли да замести Fuchsia и какво става с нея.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
zoro
zoro

Отделът за измисляне на глупави имена в Гугъл отново се прояви.
Но все пак Pig Weed е по-добре от Fuch-i-se.

U4en
U4en

„надрусано прасе“ – те това е резултатът от много-дневни душевни напъни на голема група гугъл служители. ама не им се смейте, толкова си могат.

Technical
Technical

Явно има някаква грешка, освен ако тази ОС не е предназначена за компютри, които автоматично подават фураж на прасета. 🙂 😀

Бай Тошо
Бай Тошо

Поредната Фъшкия от Гугле.

Аз съм просто човек
Аз съм просто човек

До коментиращите:

– Стогнахте ли оперативните печалби от няколко милиарда на Гугъл?

– Разпознават ли ви бранда в цял свят?

– Правите ли най-рвзпространената мобилна ОС?

– Имате ли продукти и услуги, които се ползват от повечето хора на Земята?

И още по важните:

– Ползвате ли Андроид?

– Ползвате ли търсачката Гугъл?

– Ползвате ли Gmail?

– Посещавате ли сайтове, които се издържат от Гугъл?

Fuck Google
Fuck Google

– Не правя каквито и да е печалби, като шпионирам и цензурирам хора по цял свят.
– Нямам бранд, мразен в цял свят, породил движение като degoogle.
– Не участвам в монополни практики и не съм глобяван за такива.

– Android – не точно (той и не е създаден от гугъл, като много други неща, които са купили и развалили)
– Търсачка – не
– Джимейл – не
– И без гугъл може да има онлайн реклама

А това нещо captcha-та на гугъл е най-големия рак в интернет.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Човека не е рак, а направо тапи всички, ти продължаваш, като рак, да атакуваш. Човека пита, всеки малък, среден бизнес, не само световно, но и тук на Българско ниво е позициониран рекламно добре, защото употребата на масата хора е екосистемата на гугъл. Ти може да се дегугълваш, колкото си искаш, но пича си остава прав. Само едно нещо няма сила, пощата, при положение, че най-добрият вариант е от собствения домейн да разполагаш с такава. Точно от към съображения за сигурност и рачетата, остават с вързани щипки. Купили и развалили, много знаеш… Това, че присвояват компания, не означава, че „любимите ти“… Виж още »