От обща култура знаем, че Google има снимки на огромна част от планетата за проектите си Street View и Google Earth. За първи път обаче компанията разкри точно каква част от света е заснела. А именно 10 милиона мили за Street View и 36 милиона квадратни мили за Google Earth, сочи материал на CNET.

Особено за Google Earth, цифрата е впечатляваща. Според Google, приложението покрива 98% от местата по света, където живеят хора

Що се отнася до 10-те милиона мили заснет материал за Street View, това поставя корпорацията пред конкуренти като Apple. Все пак е важно да отбележим, че „Ябълката“ включи фотография на ниво улица в Apple Maps с пускането на iOS 13 тази година. Ще отнеме доста време на Apple да настигне Google.

Няма по-добра илюстрация от тази новина на това как Google се опитва да направи нещо като каталог на целия свят със своите приложения и услуги. Дори Street View и Google Earth да не са неща, които използвате всеки ден, те остават огромна част от Google Maps – услуга, която ползваме ежедневно дори в България.

„Заснемането е в основата на всичко, което правим. Ние смятаме, че това е фундамента на целия процес по картографиране“, обяснява Ethan Russell, директор на Google Maps.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари