fbpx
0 C
София

Google разшири програмата си за изплащане на възнаграждения

Най-четени

Компанията Google разшири своята програма за изплащане на възнаграждения за открити уязвимости (Patch Rewards Programme) – отсега нататък гигантът ще изплаща парични суми и за открити бъгове и дупки в сигурността в операционната система Android. Програмата, която стартира миналия месец, предвижда и разработка и пускане на кръпки за откритите уязвимости.

Както съобщи експертът от Google Security Team Михал Залевски, до участие в Patch Rewards Programme се допускат изследователи, откриващи уязвимости и разработващи пачове за Android и Android Open Source Project, Apache httpd, lighttpd, nginx, Sendmail, Postfix, Exim, Dovecot, OpenVPN, University of Delaware NTPD, Mozilla NSS, libxml2, GCC, binutils и др.

Размерът на възнаграждението може да варира от $500 до $3133,70 по усмотрение на група разработчици от Google, но сумата може да бъде и увеличавана в зависимост от сложността на извършената работа, както и да бъде поделена между няколко души.

Решението не е просто благотворителен жест от страна на технологичния гигант. Стимулирайки разработчиците за откриване на бъгове в своите и чужди продукти, компанията икономисва време, което може да бъде използвано за създаване и развитие на нови проекти.

Независимо от причините за нейното стартиране, Patch Rewards Programme предоставя големи възможности както за отделните разработчици, така и за повишаване на сигурността на интернет като цяло.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини