Google разшири функционалността на десния бутон на мишката в Gmail

5
854

Google оправи един от основните недостатъци на интерфейса на уеб версията на Gmail, който вълнуваше много потребители. Интернет гигантът промени контекстното меню, което се появява при кликването с десния бутон на мишката върху някое от електронните писма. Сега са се появили редица нови опции. Това бе дългоочаквана промяна, която подобрява удобството при работата с тази онлайн услуга.

Да напомним, че към днешен ден, когато потребител на Gmail кликне с десния бутон върху някой имейл, се появява контекстно меню, позволяващо извършването само на четири действия: преместване в раздел, архивиране, означаване като прочетени и изтриване. Сега тези опции са много повече. Възможно е да се отговори на имейла, да се препрати, да се отложи неговото прочитане за по-късно (Snooze), да се премести в друга папка и още много други. С други думи, Google е направил контекстното меню на Gmail многофункционално и много по-полезно.

Засега контекстното меню с разширени функционални възможности е достъпно само за част от корпоративните потребители на G Suite, използващи плана Rapid Release. След 22-ри февруари същата функционалност ще получат G Suite потребителите с плана Scheduled Release. Не се споменава, кога новото меню ще бъде въведено за новите потребители, но обикновено те получават съответното обновяване само няколко дни след потребителите на G Suite. Тоест, до края на месеца всички потребители трябва да получат това нововъведение.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
На Чичо Гошо съседаЧичо ГошоПЕТЪРГеоргиКроки Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кроки
Кроки

Гениално…. как са успели…

Георги
Георги

А защо на смартфона мога да активирам само профили на Google?

ПЕТЪР
ПЕТЪР

Молъ, дайте повече информация.

Чичо Гошо
Чичо Гошо

Е ако е с операционна система Андроид с друг няма да тръгне…

На Чичо Гошо съседа
На Чичо Гошо съседа

iOS можеш да я подкараш и с абв акаунт