fbpx
-5.9 C
София

Google разшири функционалността на десния бутон на мишката в Gmail

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google оправи един от основните недостатъци на интерфейса на уеб версията на Gmail, който вълнуваше много потребители. Интернет гигантът промени контекстното меню, което се появява при кликването с десния бутон на мишката върху някое от електронните писма. Сега са се появили редица нови опции. Това бе дългоочаквана промяна, която подобрява удобството при работата с тази онлайн услуга.

Да напомним, че към днешен ден, когато потребител на Gmail кликне с десния бутон върху някой имейл, се появява контекстно меню, позволяващо извършването само на четири действия: преместване в раздел, архивиране, означаване като прочетени и изтриване. Сега тези опции са много повече. Възможно е да се отговори на имейла, да се препрати, да се отложи неговото прочитане за по-късно (Snooze), да се премести в друга папка и още много други. С други думи, Google е направил контекстното меню на Gmail многофункционално и много по-полезно.

Засега контекстното меню с разширени функционални възможности е достъпно само за част от корпоративните потребители на G Suite, използващи плана Rapid Release. След 22-ри февруари същата функционалност ще получат G Suite потребителите с плана Scheduled Release. Не се споменава, кога новото меню ще бъде въведено за новите потребители, но обикновено те получават съответното обновяване само няколко дни след потребителите на G Suite. Тоест, до края на месеца всички потребители трябва да получат това нововъведение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини