fbpx
13.5 C
София

Google решиха да сложат край на хакерско състезание

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Google решиха да сложат край на ежегодната среща Pwnium, която компанията организира за целите на откриване на уязвимости в Chrome OS, браузъра Chrome и свързаните с тези платформи продукти и услуги. Pwnium е събитие, което се организира всяка година по време на срещата на специалисти по информационна сигурност CanSecWest.

По повод на решението на Google за прекратяване на хакерското състезание, Тим Уилиямс от Chrome Security Team пише на страниците на блога на компанията, че конкурсът не е полезен вече, както за потребителите, така и за Google. „Ако специалист по компютърна сигурност, който се е записал да участва на Pwnium, открие днес проблем в нашата платформа, то най-вероятно той ще изчака да подаде доклад за откритието си чак до срещата, за да може да вземе парична награда. Това е лош сценарий и за двете страни. Лошо е зас, тъй като проблемът няма да бъде оправен бързо. Лошо е и за потребителите, тъй като те ще бъдат изложени на риск“, пише Уилиямс.

Така, вместо специалист, който е открил проблем в Chrome да чака Pwnium, той ще трябва да докладва за откритието си посредством Chrome Reward Program програмата на Google, която стимулира финансово специалистите, открили грешки в кода на платформите на компанията. Финансовите възнаграждения тук варират от $500 до $5000, като всъщност таван за сумите, които могат да се връчат като награда за откриването на проблем, няма.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини