Google са купили гейм платформата Twitch за $1 милиард

0
26

Още през май дочухме, че YouTube се готвят да купят гейм платформата Twitch за повече от милиард долара. Google така и не потвърдиха слуха, но днес сайтът Venture Beat, позовавайки се на „доверени източници“, сподели, че сделката вече е приключена. Онлайн гигантът изглежда е платил точно $1 милиард, за да се сдобие с Twitch.

$1 милиард е огромна сума дори за Google, но Twitch е потенциална „златна кокошка“ за гиганта. Платформата позволява на геймърите да стриймват на живо игрите, които играят и да се състезават с други играчи. Не звучи особено вълнуващо, но е факт, че Twitch привлича милиони посетители. Фактът, че наградите, които сайтът дава на спечелилите в състезанията са толкова големи доказва, че всички тези посетители докарват солидни приходи на компанията. Милиони са и доларите, които Twitch гарантира на рекламодателите си.

Според фирмата Sandvine, миналия март Twitch е генерирал 1,35% от целия интернет трафик по света.

По всяка вероятност Twitch сега ще стане част от YouTube и видео сайтът, който Google купи през 2006 година, ще стане мястото, в което ще стриймваме гейм сесиите си от компютъра или конзолата за игри. В момента гейм платформата се ползва от 50 милиона активни потребители всеки месец, като 1,1 милиона от тях стриймват геймплея си.

Компанията Twitch е основана през юни 2011 година от Джъстин Кан и Емет Шиър и е един от първите сайтове предлагащи живо видео и стриймване на игри. Шиър все още е СЕО на компанията.
 
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари