Google се отказаха да строят дейта център в Хонг Конг

0
28

Google заявиха, че се отказват от плана си да построят информационен център на стойност 300 милиона долара в Хонг Конг. Причините, които те изтъкват са високите разходи и проблемите с намирането на място за центъра.

Информационният център, който щеше да бъде построен, трябваше да бъде свързан с тези в Тайван и Сингапур, като се очакваше това да доведе до 30% по-бърза работа на услугите на Google в Азия.

Сайтът на дейта центъра вече не е достъпен и има тънък намек, че част от решението на Google e поради изострените отношение на Китайското правителство и компанията.

Това не е краят на бизнес отношенията между Китай (Хонг Конг) и Google. Съвсем скоро, интернет компанията, отвори голям офис в града, за който са нужни хора. Също така Google и университетът в Хонг Конг работят заедно в инвестирането на бъдещите иноватори.

Въпреки това, бързият разстеж на потребители в региона остава, което изисква този дейта център. Останалите информационни центрове, в Тайван и Сингапур, се очаква да бъдат онлайн следващата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за