Google се отказа от виртуалната реалност със смартфони

1
504

Google затвори проекта Daydream VR. Тази платформа не се поддържа от новите смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL, представени вчера по време на голямата презентация на интернет гиганта в Ню Йорк. Спрени са и продажбите на шлема за виртуална реалност Daydream View.

Корпорацията заяви, че разработчиците и потребителите не проявяват достатъчно интерес към този вид виртуална реалност, когато в импровизирания шлем се поставя смартфон. Но въпреки това приложенията с поддръжката на Daydream VR остават в Google Play и още известно време ще бъдат достъпни за потребителите.

Google сподели, че тази стратегия по принцип е погрешна. Когато смартфонът се намира в шлема за виртуална реалност, става невъзможно да се използват другите приложения. Вниманието на потребителя се отвлича от пристигащите съобщения и уведомления, а VR играта може във всеки един момент да бъде прекъсната от неочаквано позвъняване. Освен това, поставеният в затворено пространство смартфон поради голямото натоварване на процесора и графичния чип, бързо прегрява, понеже липсва вентилация.

Решението на интернет гиганта да се откаже от Daydream VR не е нещо неочаквано. Поддръжката на тази платформа липсваше още в излезлите през месец юни 2019 година Pixel 3a и 3a XL. Корпорацията затвори и студиото Spotlight Stories VR и премахна приложението Play Movies and TV, с помощта на което можеха да се гледат 360 градусови изображения и панорами.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

представата на тая фирма за ВР започва с кашон! нищо чудно, че даже самите те не искат да си ползват некадърния код. и аз не бих.