Google се отказва от продажбите на Nexus One в Интернет

4
15

Корпорацията Google обяви в петък, че прекратява продажбите на Nexus One чрез онлайн магазина си. Това решение показва голямо изменение в стратегията на Google, като по-малко от пет месеца преди този анонс, амбициозните планове на компанията по внедряването й на пазара за мобилни услуги бяха точно такива, че продажбите на смартфона да се осъществяват директно чрез техния онлайн-магазин, както и чрез мобилни оператори. Аналитикът Colin Gillis от компанията BGC Financial, е заявил пред журналисти, че Google ще се откажат от опитите си да променят традиционния способ за покупки на смартфони.

В официалния блог на Google е съобщено, че продажбите на смартфона посредством онлайн-търговията не са отговорили на очакванията им. „Вече става ясно, че по-голямата част от потребителите предпочитат да подържат апарата в ръка преди да вземат решение за покупка“, – това е написал в блога още вице-президентът на отдела за разработки на Google Andy Rubin.

Достоверен мрежов източник, съобщава, че със отказът от онлайн-търговията на смартфона, Google ще прекрати и традиционните продажби на мобилна техника чрез различни мобилни оператори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари