9 C
София

Google се похвали, че предлага по-евтини облачни услуги от Amazon

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Google се самопоздравиха за нова година, че са облачни лидери, както по отношение на представянето на инфраструктурата и услугите си, така и по отношение на цените.

В публикация в блога на компанията, Google заявяват, че услугите, предоставяни от тях са с 15% до 41% по-евтини от тези на Amazon Web Services (AWS), ако ще и именно Amazon да е всепризнатият лидер на облачния пазар, и то не само за миналата година. Майк Уорд от Google Cloud Platform представя и съпоставителна таблица на услугите на AWS. В леко тролски маниер, вместо да дава повече специфики за достойнствата на облачния бизнес на Google, Уорд насочва вниманието на читателя към конкуренцията.

„Макар и обявените намаления на цените да звучат примамливо на повърхността, когато се разровите в спецификите на ценовия модел на Amazon, може да се изненадате неприятно. Ние често слушаме оплаквания от клиентите ни, които са заключени в договори и не им е позволено да променят равнища или са заседнали на едно място с инстанции, които не им трябват“, обяснява Уорд, който изтъква гъвкавостта на Google Cloud Platform при ценообразуването и равномерното разпределяне на работни натоварвания.

В интерес на истината, лидерът в онлайн търсенето и интернет рекламата има съвсем сериозни планове за облачния си бизнес, а анализатори, даже измислиха наскоро термина MAGS, за да обозначат с това съкращение лидерите на облачния пазар – Microsoft, Amazon, Google и Salesforce – чието присъствие в облака ги отделя далеч пред конкурентите им. В края на миналата година Google показаха сериозността на намеренията си чрез назначаването на Даян Грийн за шеф на облачните операции в компанията, в това число Cloud Platform и Apps. Грийн е ветеран в индустрията и един от основателите на VMWare.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини