25.3 C
София

Google сключва договори с морски превозвачи за извозване на своите служители

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Изглежда, че недоволството на дейните жители на Сан Франциско няма граници. Оказа се, че заради задръстванията, които създават корпоративните автобуси на Google при извозване на служителите на работа, компанията реши да наеме частен морски транспорт.

Недоволството е предизвикано предимно от това, че автобусите на Google използват градските спирки, от които се качват служителите на компанията. Оказа се, че това предизвиква забавяне на градския транспорт и голямата завист на местните жители, които не се допускат в автобусите на Google. Всъщност, основната причина за недоволството на гражданите е цялостното поскъпване на живота в града, свързано с добре заплатените орди от програмисти.

„Ние изобщо не желаем да причиняваме неудобства на жителите на Сан Франциско и търсим алтернативни начини за превоз на нашите служители“ – заявиха представители на Google.

Google са наели скоростния катамаран Triumphant, побиращ 149 души, и вече извозват служителите си по вода. Морският рейс от Сан Франциско до Редууд Сити трае 47 минути, а корабът извършва четири рейса на ден: два сутринта и два вечерта.

Google засега експериментира с алтернативния транспорт и наблюдава настроенията и се съобразява с мненията на своите служители. В същото време, Питър Дейли, директор на пристанището в Сан Франциско се надява, че и други високо технологични компании ще последват примера на Google и ще реализира нелоша печалба.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини