Google смятат да изискат от рекламите да са по-малко смущаващи

1
0


Появяват се като pop-up прозорци, пищят, говорят ви, грозни и нахални, заемащи цялата страница, невъзможни за преодоляване и изключително зле проектирани, понякога сриващи браузъра ви. Това са голяма част от рекламните онлайн съобщенията днес. Явно е, че няма оправия или… всъщност има – блокаторите на реклама. Спорът относно използването им продължава, и двете страни – тази на издателите на онлайн рекламно съдържание и тази на потребителите, имат своите основания. От една страна, вашият любим интернет ресурс, който посещавате всеки ден разчита на тази онлайн реклама, така че да продължи да съществува. В същото време обаче, без адблокър, кибер пътешествията, които осъществявате всекидневно могат да се превърнат в истинска мъка, а и да не забравяме за въпроса за безопасността. Дали някога ще видим разрешение, трудно е да се каже, но господарят на онлайн рекламата в Интернет – Google – са решили да започнат да действат, разбираме от страниците на Digiday. Според изданието, в скоро време Google ще наложи съвсем ясни изисквания към доставяните посредством мрежите на Doubleclick и Adwords реклама да спазва строги изисквания, така че любимият ви сайт да не прилича на грозен пачуърк, способен да отблъсне и най-неестетично настроените. Друга положителна характеристика е, че тази промяна в политиката ще засегне не само рекламните съобщения с немарлив дизайн, но и тези, които се зареждат бавно на страницата – друг проблем, който кара хората да използват адблокъри.

Изданието пише, че рекламните разпространители не са впечатлени от предложенията, като според Digiday, издателите на съдържание срещат яростна съпротива от създателите на реклами да направят по-малко нагли и грозни продуктите си и да се зареждат по-бързо. Това обаче може да се промени с намесата на Google. „Пределно ясно е, че някой трябва да овладее нещата тук, някой, който има властта да го направи”, споделя един от издателите на съдържание в интервю за медията.

„Едно от нещата, които би могло да се направи е това, което някои сайтове правят, намалявайки броя на показваната от тях онлайн реклама и вероятно следването на модел за най-добри практики, който е фокусиран върху времената за зареждане на съобщенията, Да, това ще отнеме врене, но политиката за спазване на модел за най-добри практики може да е началото на обрат в поведението на тези, които за съжаление, подобно на мен използват блокатори на реклама. Аз бих позволил на сайт, който спазва подобни политики, да представя реклама пред мен и съм убеден, че и много други биха го направили. Не всички ползватели на адблокъри са анти-капиталисти и противници на рекламата като цяло (макар и някои да са). Някои просто желаят да имат подобрено преживяване от посещенията си в Интернет”, коментира на свой ред Дънкан Райли от страниците на Sillicon Angle, като самият той е издател на съдържание, създател на Inquisitr и автор на статии и коментар в популярни IT сайтове.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
ScD Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ScD
ScD

Понякога като седна да оправям нечий компютър, си припомням защо ползвам адблокър… а благодарение на един друг плъгин направо съм забравил реално как изглеждат сайтовете…