Google продължава да привлича компании от висок ранг за своя облак. Последните две компании, съгласили се да мигрират IT инфраструктурите си към Google Cloud са две от големите фирми в бранша, отговарящ за пътуванията. Това са Sabre Corp. и немския авиационен оператор Lufthansa.

Първата от двете компании, Sabre, сключва десетгодишно споразумение, чрез което Google се превръща в „преферентен облачен доставчик“. Базирана в Саутлейк, Тексас, Sabre управлява платформа за разплащания, чрез която се обработват повече от $260 млрд. годишно в свързани с пътувания и туризъм плащания, обслужвайки хотелски вериги и самолетни компании. За последно Sabre декларираха приходи в размер на 3.78 милиарда долара за изминалата фискална година. По силата на споразумението между двете компании, Sabre ще пренесе изцяло информационната си инфраструктура в Google Cloud, а заедно с това ще използва инструментите за анализ на Google в опит да открият начини за подобряване на оперативната ефективност на своите дейности.

„В качеството на преферентен облачен доставчик и стратегически партньор, Google Cloud ще ни помогне да стимулираме процесите по дигиталната ни трансформация и способността ни да създадем нов пазар и критично важни продукти и системи, които ще се фокусират над нуждите на нашите клиенти за десетилетия напред“, заяви в специално изявление за пресата изпълнителният директор на Sabre Щон Менке.

Другата сделка, анонсирана от Google през тази седмица е с Deutsche Lufthansa Group AG. Това споразумение обаче е различно от сключеното със Sabre по отношение на това, че немският авиационен оператор желае да въведе повече изкуствен интелект в операциите си, за което ще помогнат именно от Google.

Lufthansa е водещия самолетен превозвач в Германия и най-голямата авиационна група в света с приходи от близо $40 млрд. за 2018. Компанията желае да изгради задвижвана от изкуствен интелект платформа за оптимизация на полетите на основата на облака на Google и предоставяните от тях средства и ресурси за това. Сред целитее ѝ ще бъдат анализа на различни фактори, като времената на излитане и графиците за поддръжка на самолетите с цел съкращаване на времената на изчакване за пътуващите. Освен това, създадената система ще е способна да препоръчва нови летищни планове в случаите на лоши климатични условия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари