Google стартираха инициативата Arabic Web Days

0
25

Google обявиха днес стартирането на своята нова инициатива, която ще продължи един месец. Нейната цел е стимулирането на арабския език в Мрежата. Програмата Arabic Web Days цели увеличаването на уеб съдържанието на арабския в Интернет – език, който е слабо представен в WWW.

„Съдържанието на арабски език във виртуалното пространство представлява едва 3% от общия дигитален масив публикуван онлайн“, заявяват от Google в публикация в блога си. „В същото време, арабско говорящите съставляват повече от 5% от населението на света“.

Заедно с различни свои партньори в инициативата, компанията ще организира серия от множество онлайн и офлайн събития, като например срещи в Google Hangouts с водещи експерти от различни области, конкурс за направата на оригинални инфографики, а така също и честването на Ден на арабската мрежа на 12-ти декември.

Мениджърът на звеното за комуникации за Близкия Изток и Африка към Google Маха Абу Еленейн аяви, че всичко това се прави за благото на потребителите. „Ние искаме да направим Интернет еднакво достъпен до арабските потребители, така както той е достъпен и до други“.

Освен това, компанията даде началото и на блог, който ще е само на арабски, а така също и промоционален видеоклип на арабски в YouTube.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари