fbpx
-0.8 C
София

Google стартира доставките с дронове по Project Wing през 2017 г.

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Google обяви, че планираната услуга за доставки с дронове на компанията ще заработи през 2017 г.

Според ръководителя на проекта Дейвид Вос, целта на Google е комерсиалният бизнес в рамките на Project Wing да стартира след две години.

Project Wing е една от инициативите под шапката на мистериозната Google X Labs платформа и тестовете по него текат вече повече от една година. За дроновете обаче все още се знае много малко и очевидно пред проекта има поне още известно време на изпитания, преди да го видим в напълно завършен вид.

Преди месец Google пусна ново видео, което показва как машините спускат доставките до земята, вместо направо да кацат, както правят това дроновете на Amazon. Според Google, освен за бизнес, Project Wing може да се използва и за спешни случаи.

„Дори само няколко такива дрона могат да бъдат използвани за помощ и транспорт на много хора при извънредни ситуации“, обясни неотдавна компанията.

Размахът на крилата на машините е 152 сантиметра и те летят с помощта на електрически мотори. На борда им има инсталирана камера, GPS система и радио. Следващата стъпка пред Google е да получи одобрението на Федералната администрация по въздухоплаване на САЩ, която все още изготвя новите си правила за регулиране на безпилотни летателни апарати.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини