Последно време Google активно работи върху разширяването функционалността на YouTube. Днес бе представена нова функционалност, достъп до която има в няколко десетки канала. Това е възможността за запис на 30 секундни клипове, тяхното редактиране и добавянето на различни ефекти и филтри. След редактирането, видеото може да бъде добавено в YouTube и гледано от всички желаещи.

Новата функционалност прилича на историята в Instagram и Snapchat, но с тази разлика, че създадените с нейна помощ клипове не се изтриват, а се запазват завинаги или докогато техният създател не реши да ги премахне.

Новата функция се нарича Reels и става част от YouTube Community, който е достъпен за канали с над 10 000 абоната.

Създаването на видео в YouTube Reels е невероятно лесно, понеже всичко може да бъде направено и на обикновен смартфон. Достатъчно е да се заснемат няколко клипа с дължина до 30 секунди, след което към тях да бъдат добавени филтри, музикални композиции, текст и други ефекти. Процесът е бърз и всичко е направено много удобно.

Засега YouTube Reels е достъпен за ограничен брой потребители и се очаква до края на годината да може да се използва от всички.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за