Google стартира собствен TikTok на базата на YouTube

6
1320

Google обяви, че започва масовите тестове на своята нова платформа YouTube Shorts. Бета версията вече е достъпна в Индия и САЩ.

За разлика от класическия YouTube, онлайн услугата Shorts ще се състои от къси вертикални видеа. Платформата предоставя възможност за слепване на клип от няколко видеа, за добавяне на фонова музика, промяна скоростта на възпроизвеждане, както и добавяне на текст в произволно място на новия клип. Интернет гигантът обеща, че за създадените късометражни филмчета ще бъде достъпна легална библиотека с тракове от 250 звукозаписни компании, включително Universal Music Group, Sony Music Entertainment и Warner Music Group. Тази библиотека непрекъснато ще расте. Освен това, потребителите ще могат да използват и звуковите пътечки от чуждите YouTube клипове, с които да озвучават своите видеа. Google счита, че по този начин авторите могат да привлекат нова аудитория, а самата платформа ще се обогати с интересно съдържание. Интернет гигантът подчертава, че авторите на различните видеа могат да забранят използването на техните материали в чуждите клипове.

За потребителите от Индия и САЩ Google е добавил в YouTube отделен ред за търсене в Shorts. Късометражните филми могат да се търсят по същия начин, като обикновените клипове в YouTube. Възможно е да се преглеждат препоръките на самата платформа, а видеото да се прелиства вертикално. Много от тези възможности вече се използват в TikTok.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари