Google субсидира учители по ИТ в Англия

0
15

Google ще подпомага обучението по информационни технологии в училищата във Великобритания, съобщава BBC. Финансовата помощ на компанията ще е насочена към допълнителни курсове за учителите по компютърни науки и предоставяне на мини компютри от Raspberry Pi. За курсовете Google си партнира с движението Teach First, което се занимава с подготовката на скоро завършили учители от сферата.

На конференция в Лондон Ерик Шмид разкри тези планове: “Пробивите в технологията не могат да се случат без учени и инженери, които да ги осъществят. Предизвикателството пред обществото е в това да подготви достатъчно хора с нужните умения и начин на мислене, които да работят върху основните възникнали проблеми.”

Целта на Google e да подпомогне подготовката на деца с интерес към програмирането. Според Шмид не всяко от тези деца ще стане програмист, но трябва да се даде възможност на тези, които имат такова желание.

Децата получат първите си уроци на компютри Raspberry Pi, които са предназначени точно за такива цели и са на достъпната цена от 25 долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари