fbpx
8.5 C
София

Google сформира екип за изследването на блокчейн от следващо поколение

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google стартира нов проект за изучаване на нов перспективен блокчейн и свързаните с него разпределени изчисления. Според публикуваната от Bloomberg информация, сформираният нов екип ще разработва необходимите компютърни системи за обработка и съхранение на данните на този блокчейн от ново поколение. Самия проект изцяло се базира на децентрализирани технологии. Ръководител на проекта е Шивакумар Венкатараман, вицепрезидент по компютърните технологии, който вече от 10 години работи върху рекламната инфраструктура и платежните системи на интернет гиганта.

Съобщава се, че новият отдел на Google е създаден на базата на бившата дъщерна компания Google Labs, която бе отново задействана от Alphabet през месец ноември миналата година. Засега не се предвижда комерсиализация на новото блокчейн решение. Вместо това работата на специалистите ще бъде концентрирана върху изследването и тестването на най-нови перспективни технологии. Освен това, Google не счита, че на потребителите спешно им е необходима нова технология за използване на разпределените изчисления, и е очевидно, че интернет гигантът се насочва към корпоративния сектор.

Изтичането на информацията относно Google Labs се появи на фона на още една изключително интересна новина, която също свързва Google с блокчейн технологиите. Според данни отново на Bloomberg, интернет гигантът възнамерява да стане „свързващо звено за цялата индустрия на потребителско кредитиране„. Да напомним, че Google многократно е заявявал, че никога няма да работи като банка, но сега виждаме, че явно е готов да стане посредник между потребителите и финансовите институции. Към тях се отнасят не само традиционните банки, но и криптовалутните платформи и услуги.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини