Google със санкции срещу противоречивата руска телевизия RT

8
90

Истерията около евентуалната руска намеса в американския политически живот продължава. След обвиненията за руски пропагандни и подривни акаунти в Twitter и Facebook, сега Google също вдигна мерника.

Интернет гигантът реши да извади известната руска дигитална медия Russia Today (RT) от своята програма Google Preferred. Наскоро Twitter разкри, че Russia Today е похарчила повече от четвърт милион долара за реклами, насочени към американския пазар.

Други руски медии и рекламодатели пък бяха свързани с покупки на реклама от Facebook по време на кандидат-президентската надпревара в САЩ миналата година. Russia Today е известна с връзките си с Москва и това привлича вниманието на американските регулатори и компании. Като важен YouTube канал, тя бе част от програмата Google Preferred, но Google явно не иска да поема повече рискове.

Представители на Google ще дават показания пред комитета по разузнаване на Сената като част от разследването на руската намеса в американските избори. Засега Facebook е най-силно ангажирана в този процес, но общественото внимание се насочва и към услугите на Google. Изслушването е насочено за 1 ноември.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat
Agentpat

Говедарковците яко ги тресе параноята. Явно изпитват носталгия по ловът на вещици от не толкова далечното им минало.

Стоян
Стоян

Като изключим епитетите – има нещо вярно. Но няма нужда да се връщаш чак към времето на вещиците. Има много по-скорошен пример от историята на САЩ – ерата на маккартизма от края на 1940-те и 1950-те години на 20-ти век. Изглежда, че тази ера се възражда.

СтоЕнчоооо!
СтоЕнчоооо!

Терминът „лов на вещици“ по отношение на американската история визира иманно периода на маккартизма през 50-те 🙂

Сони
Сони

Ловът на вещици е специалитет на други.

bluewater
bluewater

„реклами, насочени към американския пазар“ А някой провери ли обратното, американски реклами насочени към други пазари. Или стана: нашата реклама може ама вашата е пропаганда. И ако е реклама как е пропаганда. И защо няма примери а само догадки относно съдържанието на тези „реклами“.
Значи трябва да вярваме на честната дума на някои, че видиш ли онова което е купено от някого било еди какво си?
Хайде стига простотии, не сме в детската градина.
(Всъщност в последното ми твърдение май е грешно.)

Методи Дaмянов
Методи Дaмянов

„Google със санкции“

Оф, кога ще се научите на български език!! „Google ще предприеме санкции…“ Толкова ли е сложно да пишете на български, вместо да взаимствате от чуждите езици?!

Русия ще фалира, Путин я докара до нищото
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото

РТ е много добра медия, глобалистите нямат шанс. Американизмът ще победи глобализма на Гугъл и останалите анти-американски компании!!

Trend12
Trend12

„“Hacĸopo Тwіttеr paзĸpи, чe Ruѕѕіа Тоdау e пoxapчилa пoвeчe oт чeтвъpт милиoн дoлapa зa peĸлaми, нacoчeни ĸъм aмepиĸaнcĸия пaзap.““

Бахти и престъплението. Ерго, тукашните уебмастъри които плащат на Гугъл за реклама за американския пазар също са престъпници? Бахти и плоските простотии..